#

Hotel Loteria

Hotel Loteria er en stedsrelatert teateropplevelse på hemmelig sted og spilles på engelsk og norsk.

18+. Ta med leg eller mora di.


Forestillingen ble produsert i Mexico i 2017 og hadde premiere under Høstscena samme år. Forestillingen spilles på et hotell, og vi spiller for publikum 24 timer i døgnet.

Publikum bestiller billett til forestillingen ved å ringe vår hotellresepsjon. Der blir de sjekket inn på en forestilling på et tidspunkt og dato som passer for dem.

Hver forestilling varer i 15 - 25 minutter. Hotell Loteria består av 10 slike forestillinger.


Publikums rolle

Publikums rolle blir redefinert for hver episode slik at hver gang du oppsøker en ny opplevelse, er det ikke bare et nytt rom, en ny historie, men også aktørens forhold til deg som tilskuer, er endret. Men du blir aldri bedt om å spille en karakter - du kommer som deg selv og er deg selv.


Opplevelsene er utformet slik at de har ulik publikumskapasitet. Fra 1 til 8 deltakere.


Å gå alene inn i et univers er utfordrende fordi det bryter med flokkmentaliteten og det å kunne gjemme seg blant andre, som ofte skjer i en tradisjonell teatersal. I motsetning til et skille mellom scene og sal vil publikum være med på å forme møtet mellom utøver, historien og seg selv. I selve episodene har vi lagt inn variasjoner og rom for improvisasjon med hver enkelt tilskuer som gir opplevelsen av at dette var ‘kun for dem’. Det er også en utfordring for publikum å våge å oppsøke noe de ikke helt vet hva er - hva møter jeg inne på hotellet? Hvem er jeg og hvem er det jeg møter? Hvem opplever jeg dette sammen med? Publikums opplevelse der de må våge seg inn helt alene eller kanskje sammen med én annen person de ikke kjenner, er annerledes enn der de er sammen som gruppe.


Vår erfaring med dette som festivalkonsept er at det både blir en snakkis og at de som opplever en episode, gjerne vil oppleve alle de andre også. Når publikum snakker om det de har opplevd, har de gjerne ikke opplevd det samme, og dette utløser en nysgjerrighet hos festivalpublikummet.


Publikumsrespons:
‘Så personlig og intimt, det likte jeg kjempegodt’
‘som å være med i en film’
‘helt fantastisk!’
‘uventet og nye ting hver gang jeg har vært’'forestillingen sprengte mine ideer om hva som er mulig å forestille seg. Det sykeste jeg har opplevd. Dette var bra.'